De kerkenraad De kerkenraad

De kerkenraad is het overkoepelende orgaan dat leiding geeft aan onze gemeente. Kerkenraadsleden worden gekozen uit de gemeente. Het dagelijks bestuur van de kerkenraad heet moderamen en bestaat uit minimaal 4 personen: de scriba (=secretaris van de kerk) en de voorzitters pastoraat, kerkrentmeesters en diaconie. Als er een predikant is, maakt zij/hij ook deel uit van het moderamen.

In de kerkenraad zijn diverse ambtsgroepen vertegenwoordigd. Het gaat hierbij om het pastoraat, de diaconie, het college van kerkrentmeesters, de groep vieren en de werkgroep ontmoeting. De werkgroep pastoraat heeft als doel de onderlinge contacten in de gemeente te bevorderen en om naar elkaar om te zien.De zorg voor zieken en eenzamen is van essentieel belang voor het pastoraat. De gemeenteleden worden door de ouderlingen, wijkdames en -heren uit de werkgroep bezocht. Het van oorsprong Griekse woord diaconie betekent: zorg, hulp, dienst. Het is de taak van de werkgroep diaconie om dit in onze gemeente vorm te geven. Het college van kerkrentmeesters houdt zich bezig met het beheer van de middelen (gebouwen, financieel). De werkgroep 'ontmoeting' draagt zorg voor momenten van ontmoeting, verbinding en inspiratie. De activiteiten verbinden generaties, bieden inspiratie en versterken de onderlinge relaties.