Gebruikersplan kerkdiensten Protestantse gemeente Emmer Compascuum Gebruikersplan kerkdiensten Protestantse gemeente Emmer Compascuum
Gebruiksplan kerkdiensten Protestantse kerk Emmer-Compascuum
Vanaf 1 juni 2020 mogen er weer kerkdiensten worden gehouden met maximaal 30 personen in de kerk. Gelet op het geringe aantal personen en de voorwaarden die aan het houden van een kerkdienst verbonden zijn, heeft de kerkenraad besloten tot 1 september 2020 geen kerkdiensten te houden.
Vanaf 1 juli 2020 mogen er weer kerkdiensten worden gehouden met maximaal 100 personen.
Ook hieraan zijn strikte regels gebonden, te weten:
  • Aanmelden bij de contactpersoon van de kerk (Scriba);
  • Bij meer aanmeldingen boven de 100, moet er worden geloot.
  • Meerdere ruimtes gebruiken is niet toegestaan;
  • Bij de ingang moeten ontsmettingsmiddel en ontsmettingsdoekjes worden neergezet;
  • Ingang en uitgang van de kerkzaal worden duidelijk gemarkeerd als ook de looproute;
  • Bij binnenkomst moet bezoekers worden gevraagd of ze coronaverschijnselen hebben:
    • Ja, dan geen tegang;
    • Nee, dan wrden ze door een coördinator/begeleider naar de zit- plaats gebracht;
  • Coördinatoren/ begeleiders zijn de herkennen aan de speciale hesjes;
  • Toegelaten personen worden door een begeleider naar de zitplaats gebracht;
  • De 1,5 meter tussenruimte moet worden gehandhaafd; Dus geen stoelen verplaatsen
  • Er wordt geen gebruik gemaakt van de garderobe. Jassen meenemen in de kerkzaal;
  • Toiletgebruik moet tot het minimum worden beperkt. Ook hier is ontsmettingsmiddel aanwezig.
  • Naast de gangpaden moet één plaats vrijgelaten worden;
  • Er mag tijdens de dienst niet worden gezongen;
  • Collectes mogen niet worden gehouden. Bij de uitgang worden schalen geplaatst, waarin iedereen zijn/haar bijdrage kan leveren voor de genoemde doelen.
  • Na afloop van de dienst mag op aanwijzing van de begeleider de kerk verlaten worden. De begeleider ziet er op toe dat de 1,5 meter in acht wordt genomen;
  • De ingang is in het voorportaal door de klapdeuren;
  • Tussen de stoelen door lopen is niet toegestaan;
  • De uitgang is via de deur links naast het liturgisch centrum en zo via de zijdeur naar buiten; wordt herkenbaar gemaakt.
  • Autodienst is niet toegestaan;
  • Niet te benutten zitplaatsen worden met rood/wit lint gemarkeerd;
  • Na de dienst is er geen gelegenheid koffie te drinken;
  • Na afloop van elke bijeenkomst worden de zitplaatsen en de omgeving daarvan ontsmet.
Technische uitvoering:
De stoelen/zitplaatsen worden op 1,5 meter ruimte gezet.
Er moeten looproutes worden gemaakt.
Totaal kunnen we dan aan ca. 65 personen een zitplaats aanbieden.

Belangrijke mededeling: Kerkdiensten

Belangrijke mededeling:

Gezien de vele aantal besmetting van het corona virus heeft de kerkenraad besloten
de kerkdienst van zondag 18 okt. zonder gemeenteleden te houden. Dit betekent dat alleen Ouderling van dienst koster, organist en beamerist aanwezig zijn tijdens de dienst. Wel kan de dienst online  mee geluister worden via https://www.kerkomroep.nl/#/kerken/21180

Dit zal voorlopig de laatste dienst zijn van de maand oktober en misschien ook wel november.