Verlangt u ook naar een kerk die leeft? Verlangt u ook naar een kerk die leeft?

Verlangt u ook naar een kerk die leeft? Een kerk als werkplaats van Gods Heilige Geest? Met mensen die als discipelen van Jezus willen leven? Het Evangelisch Werkverband binnen de PKN ondersteunt kerken om voor dat doel te gaan, en de werkgroep Zuidoost Drenthe organiseert onder het auspiciën van het EW verschillende activiteiten. ‘Kerk in de kracht van Gods Geest’ is het motto van waaruit we werken.
Ook het komende seizoen zijn er verschillende activiteiten waarvoor u van harte bent uitgenodigd.
Er zullen toerustingsavonden worden georganiseerd. Daarnaast is er een retraite van 12-14 januari 2018, en een cursus in de maanden april, mei en juni van 2018.
Als eerste willen wij de eerste toerustingsavond onder de aandacht brengen:
De wereld verandert, de maatschappij waarin de kerk haar plaats heeft daarmee dus ook. Meer dan ooit lijkt de westerse wereld op de maatschappij in de eerste periode van de jonge kerk in die zin, dat het christendom het niet (meer) voor het zeggen heeft en slechts een bescheiden plek inneemt. Petrus noemde christenen – de lezers van zijn brief zoals te lezen in 1 Petrus – vreemdelingen en priesters: vertegenwoordigers van God in een omgeving waarin het christelijk geloof niet vanzelfsprekend is.
Tijdens de vijf toerustingsavonden van de werkgroep Zuidoost Drenthe zullen we over deze brief nadenken. Het thema van de eerste avond is ‘Wie zijn wij?’ en zal gaan over bovengenoemde identiteit van christenen als vreemdelingen en priesters.
Erika van der Laan (kerkelijk werker in Sleen en Schoonoord) zal hierover spreken op 14 september as. We beginnen de avond net als anders met aanbidding. Ook is er tijd van gebed en is er mogelijkheid om voor u te laten bidden.
We beginnen om 19.30 uur, na afloop is er gelegenheid om na te praten met koffie of thee.
Adres: Protestantse Kerk ‘Ichthus’, Walstraat 21 te Emmen.
Van harte welkom!

Om alvast in uw agenda te zetten: de overige toerustingsavonden zullen zijn op 12 oktober en 9 november 2017 en op 8 februari en 8 maart 2018.
Wij hopen u te ontmoeten!

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met ds. Harry Klaassens, predikant te Erica, tel. (0591) 52 18 80 of een mail sturen naar ew.zod@outlook.com.