Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Emmer-Compascuum
 
 
Ons profiel

Een kijkje in de kerk
Ons profiel

Sinds 1 april 2009 vormen de Gereformeerde Kerk Emmer-Compascuum en de Hervormde gemeente Emmer-Compascuum samen de protestantse gemeente Emmer-Compascuum PKN (Protestantse Kerk Nederland) is een verzamelnaam van drie Nederlandse kerkgenootschappen die op 13 december 2003 besloten samen te gaan. Dat zijn de Nederlandse Hervormde Kerk, de Gereformeerde kerken in Nederland en de Evangelisch-Lutherse Kerk in het Koninkrijk der Nederlanden. Die landelijke samenwerking is formeel ingegaan op 1 mei 2004. Per plaats kan die samenwerking echter verschillen. Er is een nieuwe kerkorde opgesteld, waarin staat wat voor kerk we met elkaar willen zijn. Er is daarbij grote ruimte voor de invulling voor de plaatselijke gemeenten.

In Emmer-Compascuum is één van de twee kerkgebouwen volledig gerenoveerd met grote inzet van vrijwilligers vanuit de gemeente. Wij vieren nu onze diensten in kerkgebouw ‘Het Anker’, Runde ZZ 108 in Emmer-Compascuum.

De gemeente heeft ongeveer 600 leden, jong en oud, waarvan er zo’n 180 leden actief bij het werk in de kerk betrokken zijn. We zijn niet allemaal hetzelfde en beleven ons geloof verschillend. Maar onderlinge verschillen mogen niet in de weg staan om samen een eenheid te vormen: er is iets dat ons allemaal bindt, namelijk ons geloof in God. Wij willen elkaar daarin dan ook ruimte geven.
Onze voorganger is ds. A. van Elten. Hij werkt voor 50% bij ons (en daarnaast 50% in Nieuw-Weerdinge/Roswinkel).

 

terug
 
 
 
 
Samenwerking
Om onze samenwerking zichtbaar te maken, hebben wij dit beeld gekregen van de protestantse gemeente Nieuw-Weerdinge/Roswinkel.
 
De erediensten
Kijk hier voor meer informatie.
 
Ons YouTube kanaal
Sommige diensten zijn te volgen via een livestream. U kunt ze terugkijken. Klik hier!
 
Kerkdiensten online
Luister naar onze diensten via kerkomroep.nl. Klik hier en klik op onze naam.
  meer
 
Privacy verklaring
Persoonsgegevens en foto's op deze website zijn geplaatst met toestemming van betrokkenen.
Meer informatie over ons privacybeleid vindt u hier
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.