Ons profiel

Een kijkje in de kerk
Ons profiel

Sinds 1 april 2009 vormen de Gereformeerde Kerk Emmer-Compascuum en de Hervormde gemeente Emmer-Compascuum samen de protestantse gemeente Emmer-Compascuum PKN (Protestantse Kerk Nederland) is een verzamelnaam van drie Nederlandse kerkgenootschappen die op 13 december 2003 besloten samen te gaan. Dat zijn de Nederlandse Hervormde Kerk, de Gereformeerde kerken in Nederland en de Evangelisch-Lutherse Kerk in het Koninkrijk der Nederlanden. Die landelijke samenwerking is formeel ingegaan op 1 mei 2004. Per plaats kan die samenwerking echter verschillen. Er is een nieuwe kerkorde opgesteld, waarin staat wat voor kerk we met elkaar willen zijn. Er is daarbij grote ruimte voor de invulling voor de plaatselijke gemeenten.

In Emmer-Compascuum is één van de twee kerkgebouwen volledig gerenoveerd met grote inzet van vrijwilligers vanuit de gemeente. Wij vieren nu onze diensten in kerkgebouw ‘Het Anker’, Runde ZZ 108 in Emmer-Compascuum.

De gemeente heeft ongeveer 600 leden, jong en oud, waarvan er zo’n 180 leden actief bij het werk in de kerk betrokken zijn. We zijn niet allemaal hetzelfde en beleven ons geloof verschillend. Maar onderlinge verschillen mogen niet in de weg staan om samen een eenheid te vormen: er is iets dat ons allemaal bindt, namelijk ons geloof in God. Wij willen elkaar daarin dan ook ruimte geven.
Wij zijn op dit moment vacant en hebben geen eigen predikant.

Belangrijk nieuws!!!!!
Naar aanleiding van de richtlijn namens de Regering en PKN heeft het Moderamen besloten om tot 1 juni alle geplande activiteiten niet door gaan: alle kerkdiensten in deze periode gaan niet door. wij denk hierbij met name aan die diensten/activiteiten die allemaal komen te vervallen. De diensten in de Stille week, HA viering, 1ste paasdagviering, de belijdenis/doopdienst die al verplaatst was naar 17 mei,  De ontmoetingsavonden/groothuisbezoeken, de kerkenraadsvergaderingen, overleggen moderamen, de overleggen diaconie en cvk, de rommelmarkt. Zolang de crisis duurt en de maatregelen gehandhaafd blijven.

Kerkdiensten via www.kerkomroep.nl en de luisterkastjes te beluisteren:
Er zullen weer 3 dienst online te beluisteren zijn en wel op
Zondag 10 Mei dit is een dienst die geleid wordt door Margriet Planting & Gerrie Westerdijk. Thema Back to basic
Hemelvaartsdag 21 Mei Online regio dienst vanuit de Protestanste kerk "Het Anker"
1e Pinksterdag Zondag 31 Mei zal de dienst worden geleid door Henk Prins & Ageeth Aukes - Smit meer